Lämmin bataattisalaatti

25.1.2017
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin bataattisalaatti

Tarjoa bataattisalaatin lisäksi täysjyväleipää.

Ainekset

4 annosta
1 600 g bataattia
2 1 punasipuli
3 1 rkl öljyä
4 1 tl chilimausteseosta
5 0,5 tl suolaa
6 1 prk (n. 200 g) kidneypapuja
7 1 pussi (200 g) pakastemaissia
8 2 avokadoa
9 1 ruukku lehtikaalia tai salaattia
Kastike
1 1 limetin mehu
2 2 rkl öljyä
3 0,75 tl (3/4 tl) suolaa
4 0,25 tl (1/4tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 236 g
Proteiinia 16 g 66 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 22 g 86 g
Energiaa kJ 2 165 8660
Energiaa kcal 518 2070

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi punasipuli. Pane bataatti ja sipuli uunivuokaan, mausta öljyllä, suolalla ja chilimausteella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Huuhdo pavut siivilässä ja lämmitä maissin kanssa mikrossa. Paloittele avokadot ja salaatti. Revi salaatti. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää päälle kastike.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5