Lammastagine

25.10.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lammastagine

Ainekset

8 annosta
1 1 kg pakastettua lampaanpaistia
2 2 sipulia
3 2 tl inkivääriä raastettuna
4 3 valkosipulin kynttä
5 1 tl kuminaa
6 1 tl mustapippurirouhetta
7 2 tl kanelia
8 1,5 tl suolaa
9 1 rkl öljyä
Paistamiseen:
1 2 rkl öljy-margariiniseosta
Vuokaan:
1 4 dl vettä
Lisäksi:
1 4 päärynää
2 1 dl manteleita
Pinnalle:
1 tuoretta korianteria
Vuokaan
1 couscousia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 346 g
Proteiinia 32 g 252 g
Rasvaa 26 g 209 g
Kuitua 6 g 48 g
Energiaa kJ 2 240 17917
Energiaa kcal 535 4282

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota paisti sulamaan 1-2 vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin. Ota liha huoneenlämpöön ja poista paistista ylimääräinen rasva ja kalvot. Paloittele liha. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Murskaa kuminansiemenet huhmaressa, lisää mustapippurirouhe, kaneli, suola, inkivääri, valkosipuli ja öljy. Sekoita mausteet tasaiseksi tahnaksi ja lisää se lihapalojen joukkoon. Anna lihojen maustua jääkaapissa tai kypsennä heti kuumalla pannulla kahdessa erässä öljy-margariiniseoksessa. Kuullota myös sipulit. Kaada lihat ja sipulit taginepataan tai kannelliseen uuniastiaan. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät, n. 4 dl. Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut päärynät. Kuumenna uunissa noin 15 minuuttia. Paahda pannulla halutessasi padan pinnalle vielä manteleita ja lisää tuoretta korianteria. Tarjoa ruoka couscousin kanssa. Katso valmistusohje pakkauksesta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5