Lammasruukku

27.3.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lammasruukku

Ainekset

6 annosta
1 1 kg luutonta lammaspaistia
2 5 valkosipulin kynttä
3 2 sipulia
4 2 porkkanaa
5 öljyä paistamiseen
6 2 laakerinlehteä
7 10 mustaippuria
8 1 tl suolaa
9 1 dl vettä
10 4 dl punaviiniä
Suurustamiseen:
1 3 rkl suurustetta ruskeille kastikkeille

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 37 g
Proteiinia 32 g 194 g
Rasvaa 21 g 125 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 620 9717
Energiaa kcal 387 2322

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota lammaspaisti jääkaappiin sulamaan 2 vrk ennen kypsentämistä. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paloittelemista. Leikkaa liha reiluksi paloiksi ja anna tarvittaessa vielä lämmetä lähes huoneenlämpöiseksi. Kuori ja paloittele valkosipulit, sipulit ja porkkanat. Ruskista lihapalat pannulla öljyssä useammassa erässä, ettei pannu jäähdy liikaa ja nesteet valu lihasta pois. Nosta paistetut lihapalat uunipataan, mausta ja lisää kasvikset. Kaada päälle vesi ja punaviini. Kypsennä ruokaa 150 asteessa kaksi tuntia. Sekoita suuruste joukkoon paistamisen loppuvaiheessa ja pane ruukku uuniin vielä hetkeksi. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lammas pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5