Lammasriisivarras

23.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
1 600 g jauhettua lampaanlihaa
2 2 dl keitettyä riisiä (noin 1/2 dl riisiä raakana)
3 1 sipuli
4 2 - 4 valkosipulinkynttä
5 2 munaa
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl paprikaa
8 0,25 tl mustapippurirouhetta
Paistamiseen:
1 1 - 2 rkl voita tai margariinia
Lisäksi:
1 pitkiä bambutikkuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 51 g
Proteiinia 32 g 126 g
Rasvaa 28 g 112 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 790 7160
Energiaa kcal 428 1711

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha, Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vähässä vedessä kypsäksi ja jäähdytä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi.Sekoita jauhelihaan riisi, sipulisilppu, munat ja mausteet. Vaivaa seosta hyvin ja muotoile siitä sitten kostutetuin käsin soikeita pullia, jotka paistat miedossa lämmössä paistinpannussa joka puolelta. Jätä pihvit hautumaan pannuun siksi ajaksi, kun kaikki muut ruoat ovat valmiita. Pujota ne sitten bambuvartaisiin ja tarjoa kasvisten ja lanttu-perunasoseen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jauheliha lammas vartaat
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5