Lammaspyörykät

23.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lammaspyörykät

Ainekset

4 annosta
1 500 g jauhettua lampaanlihaa tai naudan paistijauhelihaa
2 1 iso sipuli
3 3 - 4 valkosipulinkynttä
4 1 dl korppujauhoja
5 1 dl vettä
6 1 dl kermaa tai kermaviiliä
7 2 munaa
8 1 tl suolaa
9 0,5 tl mustapippurirouhetta
10 0,5 tl paprikaa
11 0,5 tl jauhettua maustepippuria tai nelimaustetta
12 (0,5 tl kuminaa tai kardemummaa hienonnettuna)
Paistamiseen:
1 1 - 2 rkl öljyä
2 2 dl vettä
Kastike:
1 25 g voita tai margariinia
2 3 rkl vehnäjauhoja
3 400 g tomaattimurskaa basilikalla maustettuna
4 1 sipuli
5 1 tl ruokosokeria
6 1/4 tl suolaa ja valkopippuria
7 (1 dl kermaa tai smetanaa)
Koristeluun:
1 1 rkl roseepippureita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 90 g
Proteiinia 28 g 112 g
Rasvaa 31 g 125 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 2 022 8087
Energiaa kcal 483 1933

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet monitoimikoneeseen. Lisää vesi ja kerma. Hienonna. Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita siihen sipulisilppu ja kaikki muut aineet. Vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle. Paista ne öljyssä käännellen puoli pannullista kerrallaan paistinpannussa kauniin ruskeiksi.Lisää pannuun vesi ja peitä pannu kannella. Alenna levyn lämpöä ja hauduta pullia sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen.Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot ja sekoita hiukan ruskistaen. Lisää tomaattimurske. Sekoita ja kiehauta. Lisää lihapullien joukossa oleva vesi. Sekoita taas ja kiehauta.Kaada kastike lihapullien joukkoon paistinpannuun. Huuhtele tomaattitölkki pienellä vesimäärällä ja kaada sekin kastikkeeseen. Lisää joukkoon myös kuorittu sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes sipuli kypsyy. Lisää lopuksi kerma ja roseepippurit.Tarjoa lisänä perunasosetta.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5