Lammaspata

22.2.2013
15 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lammaspata

Ainekset

8 annosta
1 1,5 kg luutonta karitsanpaistia
2 3 porkkanaa
3 2 sipulia
4 1 valkosipuli
5 2 rkl öljyä
6 pala tuoretta inkivääriä
7 2 tl juustokuminaa
8 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
9 1 dl tomaattisosetta
10 2 dl lihalientä
11 4 dl punaviiniä
12 2 rkl fariinisokeria
13 2 tl suolaa
14 1 tl rouhittua mustapippuria
15 1 tl rosmariinia
16 2 laakerinlehteä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 80 g
Proteiinia 53 g 427 g
Rasvaa 37 g 298 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 2 601 20807
Energiaa kcal 622 4973

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista kalvot lihasta. Kuutioi liha. Kuori porkkanat ja sipulit ja lohko ne. Kuori ja paloittele valkosipuli. Ruskista lihat öljyssä pannulla pienissä erissä ja siirrä ne pataan. Lisää viimeisten lihapalojen joukkoon raastettu inkivääri, juustokumina ja porkkana- ja sipulit. Sekoita pataan tomaattimurska ja -sose, lihaliemi, punaviini ja mausteet. Lisää laakerinlehdet ja peitä pata kannella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin kolme tuntia välillä sekoittaen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lammas pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5