Lammaspaisti ja yrttikastike

29.3.2012
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lammaspaisti ja yrttikastike

Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.

Ainekset

1 1 (noin 2 kg) luuton lampaanpaisti
2 1 dl öljyä
3 1 rkl rosmariinia
4 1 rkl timjamia
5 2 tl mustapippuria
6 1 valkosipuli (noin 10 kynttä)
7 1 rkl suolaa
Paistamiseen:
1 iso paistopussi
2 lanttua
3 porkkanaa
4 sipulia
5 palsternakkaa
Kastike:
1 4 dl paistolientä
2 3 rkl vehnäjauhoja
3 kylmää vettä
4 1 dl kermaa
5 1 rkl hunajaa
6 0,25 tl mustapippuria
7 0,25 tl rosmariinia
8 0,25 tl timjamia
9 suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 48 g
Proteiinia 554 g
Rasvaa 486 g
Kuitua 2 g
Energiaa kJ 28211
Energiaa kcal 6742

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista sulatetusta lihasta kalvot. Sekoita öljyyn mausteet ja pilkotut valkosipulinkynnet ja hiero tahna lihaan. Anna marinoitua pussissa 2 vrk. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Voit halutessasi lisätä paloiteltuja kasviksia paistopussiin. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää n. 75 astetta. Siivilöi paistoliemi kattilaan. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista. Kuumenna liemi, suurusta vehnäjauhoilla ja keitä pari minuuttia. Lisää kerma ja mausteet. Leikkaa paisti ja tarjoile kastikkeen ja perunoiden kanssa.

© SOK
Avainsanat: karitsa lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5