Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lammaspaisti ja yrttikastike

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.

Ainekset

1 kpl
(noin 2 kg) luuton lampaanpaisti
1 dl
Öljyä
1 rkl
Rosmariinia
1 rkl
Timjamia
2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Valkosipuli (noin 10 kynttä)
1 rkl
Suolaa

Paistamiseen:

Iso paistopussi
Lanttua
Porkkanaa
Sipulia
Palsternakkaa

Kastike:

4 dl
Paistolientä
3 rkl
Vehnäjauhoja
Kylmää vettä
1 dl
Kermaa
1 rkl
Hunajaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Rosmariinia
1/4 tl
Timjamia
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista sulatetusta lihasta kalvot. Sekoita öljyyn mausteet ja pilkotut valkosipulinkynnet ja hiero tahna lihaan. Anna marinoitua pussissa 2 vrk. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Voit halutessasi lisätä paloiteltuja kasviksia paistopussiin. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää n. 75 astetta. Siivilöi paistoliemi kattilaan. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista. Kuumenna liemi, suurusta vehnäjauhoilla ja keitä pari minuuttia. Lisää kerma ja mausteet. Leikkaa paisti ja tarjoile kastikkeen ja perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.3.2012
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.