Lammaspaisti ja kahvikastike

23.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lammaspaisti ja kahvikastike

Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.

Ainekset

13 annosta
1 3 kg lammaspaisti
Pintaan:
1 1 tl suolaa
2 0,5 tl mustapippurirouhetta
3 2 tuoretta rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia
Kastike:
1 2 dl paistolientä
2 2 dl vettä tai mustaa kahvia
3 2 rkl vehnäjauhoja
4 kermaa halutessasi
5 mustapippuria ja rosmariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 20 g
Proteiinia 45 g 582 g
Rasvaa 29 g 376 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 858 24160
Energiaa kcal 444 5774

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pyyhi liha puhtaaksi veteen kastellulla talouspaperilla, jos tarpeen. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha paistopussiin ja lihan päälle kuivattua rosmariinia tai tuoreet rosmariinin oksat. Sulje pussi, leikkaa sen yksi kulma auki ja nosta paisti uunipannulle. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Jos käytät lihalämpömittaria, työnnä se paistin paksuimpaan luuttomaan osaan. Kun lihan sisälämpötila on 70 astetta, paisti on punertava. Liha on täysin kypsää, kun sisälämpötila on 75 astetta.

Ota talteen paistoliemi pussista ja jäähdytä se. Kuori rasva pois liemen pinnasta lusikalla ja heitä pois. Laimenna liemi kylmällä vedellä tai kahvilla. Vatkaa sekaan jauhot ja keitä kastiketta edelleen sekoittaen 5–10 minuuttia. Mausta kastike paistin mausteilla ja vaalenna ruokakermalla, jos haluat.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5