Lammasmurekevartaat

23.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lammasmurekevartaat

Ainekset

4 annosta
1 500 g jauhettua lammasta tai paistijauhelihaa
2 2 pientä sipulia
3 2 - 3 valkosipulinkynttä
4 1 tl garam masalaa
5 1 tl jeeraa
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl maustepaprikaa hienonnettuna
8 pala raastettua inkiväärinjuurta halutessasi
9 2 rkl maissitärkkelystä
10 2 dl vettä
11 2 munaa
12 1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta minttua tai korianteria hienonnettuna
Voiteluun:
1 1 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 26 g 105 g
Rasvaa 25 g 99 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 437 5748
Energiaa kcal 344 1374

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha, Lammas
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi silpuksi kulhoon. Poista maustepaprikasta kanta ja siemenet. Hienonna kuori hienoksi ja lisää samaan kulhoon. Raasta kulhoon myös kuorittua inkivääriä, jos haluat. Lisää vesi ja jauheliha. Sekoita hyvin ja ala lisätä muita aineksia. Sekoita, kunnes mureke alkaa hiukan tarttua käsiin tai kulhon seinämiin. Muovaa siitä sitten kylmään veteen kastelluin käsin isoja pullia ja työnnä ne vartaisiin. Voitele pinnat kevyesti öljyllä ja kypsennä pullat grillaten. Samoilla lämpimillä voit grillata muutaman pistellyn tai päästä viilletyn tomaatin. Ruskistetut sipulirenkaatkin sopivat lisäkkeiksi.

Teksti:
Kuvat: pekka haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jauheliha lammas vartaat
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5