Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lakutryffelit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Laku ja suklaa on lyömätön makupari. Itse tehdyt lakutryffelit sopivat pieneksi ruokalahjaksi ystävälle.

Ainekset

150 g
Lakupaloja
50 g
tummaa suklaata
2 dl
Kuohukermaa
50 g
Voita

Lisäksi

1/2 dl
Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele lakupalat pienemmäksi ja rouhi suklaa. Siirrä suklaa kulhoon.

50 g
tummaa suklaata
150 g
Lakupaloja
2

Kaada kerma ja lakupalat pieneen kattilaan, lisää myös voi. Kuumenna hiljalleen melkein kiehuvaksi ja sekoita kunnes lakupalat ovat lähes sulaneet kerman joukkoon.

2 dl
Kuohukermaa
50 g
Voita
3

Kaada lakumasssa suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.

4

Kaada kaakaojauhe pieneen kulhoon. Ota jähmettyneestä tryffelimassasta noin teelusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele palloiksi. Pyörittele lakutryffelit kaakaojauheessa. Säilytä jääkaapissa ja ota noin vartti ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

1/2 dl
Kaakaojauhetta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

59

248

4,5 g

2,9 g

3,8 g

2,8 g

0,5 g

0,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli