Lakukeksit

25.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lakukeksit

Ainekset

24 kappaletta
1 1,5 dl täytelakuja (esimerkiksi mansikka-, banaani-, tai toffeetäytteisiä)
2 75 g margariinia
3 1 dl sokeria
4 4 rkl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 2,5 dl kaurahiutaleita
7 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 209 g
Proteiinia 1 g 28 g
Rasvaa 3 g 76 g
Kuitua 0 g 12 g
Energiaa kJ 285 6837
Energiaa kcal 68 1634

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko lakut pieniksi. Sulata rasva kattilassa, lisää sekoittaen sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja kananmuna. Siirrä kattila levyltä ja sekoita taikinan joukkoon lakupalat. Muotoile taikinasta keksejä kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä tilaa keksien väliin, sillä ne leviävät. Paista ylätasolla 6-7 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä. Irrota keksit leivinpaperilta paistinlastan avulla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5