Kyssäkaalipakora

26.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kyssäkaalipakora

Lusikallinen taikinoituja kyssäkaali- ja sipulisuikaleita paistuu öljyssä pakoraksi, rapeaksi intialaiseksi suupalaksi.

Ainekset

4 annosta
1 2 kyssäkaalia
2 2 punasipulia
3 1 dl vehnäjauhoja
4 2 rkl mannasuurimoita
5 1 tl kurkumaa
6 1 tl currya
7 0,5 tl suolaa
8 0,5 tl ruokasoodaa
9 0,75 - 1 dl kylmää vettä
10 4 dl öljyä paistamiseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 46 g 182 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 2 110 8441
Energiaa kcal 504 2017

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa kyssäkaalit ja sipulit ohuiksi suikaleiksi.

Yhdistä jauhot, mannasuurimot, mausteet ja sooda kulhossa. Sekoita vesi joukkoon. Sekoita kyssäkaalit ja sipulit taikinaan niin, että kasvikset taikinoituvat kauttaaltaan.

Kuumenna öljy isossa kattilassa 180-asteiseksi. Laita 1 rkl vihanneksia öljyyn ja paista rapeaksi 2–3 minuuttia. Paista 3–4 nokaretta kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä.

Tiesitkö? Voit testata paistoöljyn lämpötilan leipäpalalla. Kun pala ruskistuu kauniisti muutamassa sekunnissa, öljy on sopivan kuumaa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5