Kymmenen minuutin lihavokki

28.7.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kymmenen minuutin lihavokki

Lihasuikaleista ja parsakaalista tehty vokki valmistuu pikavauhtia kauppareissun jälkeen.

Ainekset

4 annosta
1 300 g naudan minuuttisuikaleita
2 300 g parsakaalia
3 2 sipulia
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 rkl öljyä
6 2 tl srirachaa
7 1 rkl soijakastiketta
8 1 tl siirappia
9 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
10 3 rkl silputtua ruohosipulia
11 2 rkl seesaminsiemeniä
12 keitettyä riisiä tai nuudeleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 19 g
Proteiinia 20 g 79 g
Rasvaa 16 g 63 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 002 4009
Energiaa kcal 240 958

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: keitettyä riisiä tai nuudeleita

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori sipulit. Suikaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, lisää sipulit ja parsakaali. Paista sekoitellen 3 minuuttia. Siirrä kasvikset pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja lihasuikaleet pannuun, paista 2–3 minuuttia. Mausta srirachalla, soijalla, siirapilla ja suolalla. Sekoita kasvikset joukkoon ja kuumenna nopeasti. Ripottele ruohosipuli ja seesaminsiemenet pinnalle. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5