Kylmäsavuporokakku

23.4.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kylmäsavuporokakku

Ainekset

18 annosta
1 150 g hapankorppuja
2 75 g sulatettua margariinia
3 0,5 dl maitoa
4 8 liivatelehteä
5 1 prk yrtti-pippurituorejuustoa
6 1 prk rahkaa
7 2 prk kermaviiliä
8 200 g kylmäsavuporoa
9 2 dl tuoretta kurkkua
10 1 dl ruohosipulia
11 valkopippuria
Koristeluun:
1 kylmäsavuporoa
2 puolukoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 118 g
Proteiinia 6 g 105 g
Rasvaa 8 g 144 g
Kuitua 1 g 24 g
Energiaa kJ 512 9214
Energiaa kcal 122 2202

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Valmista kakkupohja. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito.2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle.3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna ruohosipuli saksilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, kermaviili, kuutioitu poro ja kurkku sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta valkopippurilla. Kiehauta puoli dl vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin.4. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavuporomurskalla ja puolukoilla.Ruokalehti 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5