Kylmäsavulohikakku

26.4.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kylmäsavulohikakku

Ainekset

18 annosta
Pohja:
1 150 g ruisleipää tai hapankorppuja
2 0,75 dl juoksevaa margariinia
3 0,5 dl maitoa
Täyte:
1 8 liivatelehteä
2 4 dl kermaviiliä
3 600 g maustamatonta tuorejuustoa
4 300 g kylmäsavulohta
5 1 tl sitruunapippuria
6 0,5 dl sitruunamehua
Koristeluun:
1 kylmäsavulohta
2 mätiä
3 tilliä tai herneenversoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 97 g
Proteiinia 8 g 137 g
Rasvaa 12 g 209 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 655 11787
Energiaa kcal 156 2817

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Aseta levinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjalevylle. Kiristä vuoan reuna kiinni, jolloin paperi jää väliin. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää juokseva rasva ja maito. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuutioi kylmäsavulohi. Sekoita täyte kermaviilistä, tuorejuustosta ja lohesta. Mausta seos sitruunapippurilla. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunan korkuiset suikaleet ja kastele paperi vedellä. "Liimaa" paperi vuoan reunoihin ja kaada täyte vuokaan. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään. Avaa vuoka ja poista reunapaperit. Siirrä kakku tarjoilulautaselle, leikkaa ylimääräinen paperi pois ja koristele kakun pinta kylmäsavulohella, mädillä ja tillillä tai herneenversoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5