Kylmä tomaattikeitto

23.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kylmä tomaattikeitto

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa kypsää tomaattia
2 0,5 sipulia
3 0,5 punaista paprikaa
4 1 - 2 valkosipulin kynttä
5 0,5 kurkkua
6 2 rkl öljyä
7 2 rkl valkoviinietikkaa
8 0,5 tl kuminansiemeniä hienonnettuna
9 hieman suolaa
10 hieman mustapippuria
11 2 dl tomaattimehua
Tarjoiluun:
1 2 tomaattia
2 0,5 sipulia
3 0,5 paprikaa
4 0,5 - 1 kurkkua
5 vaaleaa leipää

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 55 g
Proteiinia 3 g 11 g
Rasvaa 8 g 32 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 588 2350
Energiaa kcal 140 562

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kasta tomaatit vedessä haarukan avulla. Kuori tomaatit. Pese ja paloittele paprika. Kuori ja paloittele sipuli. Sekoita tomaatit, kurkku, sipuli, valkosipuli ja paprika monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Jos haluat sileää keittoa, sekoita kauemmin ja siivilöi keitto halutessasi. Voit myös jättää keiton karkeaksi. Jäähdytä keitto ennen tarjoilua. Viipaloi tarjoilua varten leipä ja leikkaa se kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot pannulla öljyssä. Paloittele kasvikset. Tarjoile keiton kanssa erillisissä astioissa leipä-, paprika-, kurkku- ja tomaattikuutioita sekä hienonnettua sipulia.Ruokalehti 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5