Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kylmä kurkku-minttukeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Avokado
10 - 12 kpl
Isoa mintunlehteä
2 rkl
Jalopenoviipaleita
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 tl
Valkoviinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

Turkkilaista jogurttia

Koristeeksi

Minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kurkut ja poista kannat. Paloittele kurkut tehosekoittimeen. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mintunlehdet ja jalapenoviipaleet.

Kiehauta desilitra vettä ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää joukkoon loppu kylmä vesi ja lisää neste tehosekoittimeen. Lisää viinietikka ja mausteet. Soseuta tasaiseksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Kaada juoma laseihin ja lisää pinnalle nokare turkkilaista jogurttia. Koristele mintulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

72

304

5,8 g

1,0 g

2,3 g

2,3 g

2,8 g

1,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Isoa mintunlehteä,

2 rkl Jalopenoviipaleita,

4 dl Vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Turkkilaista jogurttia,

Minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli