Kylmä kalkkunaleike

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kylmä kalkkunaleike

Ainekset

10 annosta
1 1 kg kalkkunarulla
2 1 - 2 rkl öljyä
3 1 tl suolaa
4 1 tl sitruunapippuria
Kastike:
1 1 dl paistolientä
2 1,5 dl ranskankermaa
3 suolaa
4 sitruunapippuria
5 currya
6 valkosipulinkynsi puristettuna
7 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 8 g
Proteiinia 32 g 321 g
Rasvaa 12 g 117 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 995 9946
Energiaa kcal 238 2377

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hiero kalkkunarulla öljyllä ja nosta paistopussiin. Ripottele rullan päälle suolaa ja pippuria. Sulje pussi ja nosta matalaan vuokaan. Kypsennä kalkkunaa 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Käännä rullaa välillä. Jäähdytä liha pussissa, mutta valuta paistoliemi talteen. Leikkaa liha kylmänä ohuiksi viipaleiksi.Sekoita paistoliemeen ranskankerma ja mausteet. Tarjoa liha ja kastike kylminä alkupaloina kuumien perunoiden lisänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kalkkuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5