Kvinoapuuro

23.3.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kvinoapuuro

Keitä maukas ja täyttävä puuro kvinoasta ja mantelimaidosta. Mausta siirapilla, kanelilla ja ripauksella suolaa. Sokerivedessä keitetyt omenakuutiot ja saksanpähkinärouhe viimeistelevät herkkupuuron. Tämä puuro sopii myös gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon.

Ainekset

4 annosta
1 3 dl kvinoaa
2 7 dl mantelimaitoa
3 2 rkl siirappia
4 ripaus kanelia
5 ripaus suolaa
Lisäksi
1 2 omenaa
2 2 rkl vettä
3 2 rkl sokeria
4 1 dl saksanpähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 176 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 13 g 52 g
Kuitua 8 g 32 g
Energiaa kJ 1 372 5486
Energiaa kcal 328 1311

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: mantelimaitoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä. Kiehauta mantelimaito kattilassa ja lisää joukkoon kvinoa. Hauduta 20–25 minuuttia välillä sekoittaen kunnes suurimot puuroutuvat. Mausta siirapilla, kanelilla ja ripauksella suolaa.

Kuori ja kuutioi omena. Keitä omenia, vettä ja sokeria muutama minuutti sekoitellen. Tarjoa puuron kera omenakuutioita ja rouhittuja saksanpähkinöitä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kvinoa omena puuro pähkinä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5