Kvinoa-juuressalaatti

26.9.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kvinoa-juuressalaatti

Maukas linssi parantaa ruoan proteiini- ja kuitusisältöä. Tee kerralla uunikasviksia parille aterialle. Ne maistuvat myös kylminä.

Ainekset

1 2 porkkanaa
2 4 ruusukaalia
3 2 pientä punajuurta
4 1 rkl öljyä
5 0,25 tl suolaa
6 1 dl kvinoaa
7 100 g tofua
8 1 ruukku rucolaa
Kastike
1 1 rkl öljyä
2 1 rkl balsamicoa
3 ripaus suolaa
4 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 48 g
Proteiinia 18 g
Rasvaa 36 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 2469
Energiaa kcal 590

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele juurekset, puolita ruusukaalit. Pane kasvikset uunivuokaan, valuta päälle öljy, mausta suolalla. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele tofu. Kokoa annokset lautasille, pirskota päälle kastiketta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5