Kuumamarinoidut lampaanfileet

15.3.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuumamarinoidut lampaanfileet

Mausta kypsennetyt lampaan ulkofileet valuttamalla päälle kuumaa yrtti-valkosipuliöljyä.

Ainekset

4 annosta
1 500 g lampaan ulkofileetä (pakaste)
2 2 tl öljyä
3 2 tl voita
4 1 tl suolaa
5 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Mausteöljy
1 4 - 5 valkosipulinkynttä
2 1,5 dl tuoretta minttua hienonnettuna
3 1,5 dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
4 1 dl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 22 g 90 g
Rasvaa 45 g 179 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 2 036 8144
Energiaa kcal 486 1946

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tuoretta minttua hienonnettuna

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Sulata lihat jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Poista rasvat ja kalvot.
  2. Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Ruskista lihat pannulla öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri lihat folioon. Työnnä paistolämpömittari isoimman fileen keskelle. Kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta, noin 15 minuuttia. Ota lihat uunista ja anna vetäytyä foliossa vähintään 15 minuuttia.
  3. Hienonna valkosipulit ja yrtit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulit ja yrtit. Pidä öljy kuumana, älä polta mausteita.
  4. Ota lihat foliosta. Kaada kuuma mausteöljy päälle. Tarjoa risotto primaveran ja broccolini-papaijasalaatin kanssa.

Olutsuositus: Keskitäyteläinen Nokian Panimon Keisari pils.


Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5