Kuuma kurkkukeitto

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuuma kurkkukeitto

Ainekset

2 annosta
1 2 rkl margariinia
2 0,5 sipulia
3 2 valkosipulin kynttä
4 150 g kurkkua
5 1 maustekurkku
6 0,25 tl jauhettua valkopippuria
7 5 dl vettä
8 2 rkl (vasikka)fondia
9 0,5 dl tuoretta basilikaa
10 0,5 prk ranskankermaa
Päälle:
1 0,5 dl tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 12 g
Proteiinia 3 g 6 g
Rasvaa 20 g 40 g
Kuitua 2 g 3 g
Energiaa kJ 908 1817
Energiaa kcal 217 434

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini kattilassa. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli renkaiksi. Leikkaa kurkut ohuiksi suikaleiksi. Keitä kasviksia rasvassa noin 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla. Lisää vesi ja fondi. Hienonna basilika ja lisää joukkoon. Anna kiehua vielä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja kuumenna keitto. Hienonna keiton pinnalle basilikaa. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5