Kuskus-kikhernesalaatti

21.8.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuskus-kikhernesalaatti

Ainekset

4 annosta
1 2 dl vettä
2 1,5 dl kuskussuurimoita
3 0,5 tl suolaa
4 2 rkl oliiviöljyä
5 1 prk (380 g) säilykekikherneitä
6 250 g kirsikkatomaatteja
7 0,5 dl kivettömiä silputtuja oliiveja
8 1 dl silputtua tilliä
9 150 g fetajuustoa
10 2 - 3 luumua
11 2 rkl limetin- tai sitruunanmehua
12 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 171 g
Proteiinia 17 g 68 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 7 g 29 g
Energiaa kJ 1 643 6573
Energiaa kcal 393 1571

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskussuurimot, suola ja öljy. Ota kattila pois levyltä ja anna kuskuksen turvota kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi. Valuta ja huuhtele kikherneet. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Lisää kikherneet, tomaatit, oliivit, tilli ja murennettu fetajuusto kuskusseokseen. Huuhtele ja lohko luumut ja lisää ne limetin- tai sitruunanmehun kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista maku.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5