Kurttukaalikeitto

22.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kurttukaalikeitto

Keitä maukas keitto kurttukaalista. Pakastetut keittovihannekset helpottavat ruoanlaittoa. Mausta valkosipulilla ja nauti raikkaan juoman ja rapean leivän kanssa.

Ainekset

1 1 kurttukaali
2 1 sipuli
3 vettä, suolaa
4 1 - 2 yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutiota tai tomaattiliemikuutiota
5 1 - 2 pussia (á 200 g) pakastettuja keittokasviksia
6 1 - 2 perunaa
7 300 g jauhelihaa
8 1 - 2 valkosipulinkynttä
9 suolaa ja pippuria
10 0,5 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle
1 persiljaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 76 g
Proteiinia 82 g
Rasvaa 21 g
Kuitua 33 g
Energiaa kJ 3502
Energiaa kcal 837

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo kaali ja suikaloi siitä 5-6 lehteä kattilaan. Kuori ja suikaloi joukkoon sipuli. Lisää vettä ja hiukan suolaa. Keitä kaali pehmeäksi. Murenna sekaan liemikuutiot ja lisää hiukan vettä. Kuumenna keitos uudelleen kiehuvaksi ja lisää pakastekasvikset sekä hiukan perunaa pieninä kuutioina. Keitä kasvikset kypsiksi.Ruskista samalla jauheliha muruiksi, mausta hyvin ja lisää jauhot. Kaada seos keittoon. Huuhtele pannu paistamisen jäljiltä vesitilkalla, kiehauta ja kaada sekin keittoon. Sekoita ja kypsennä 5-10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5