Kurpitsalasagne

9.8.2018
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kurpitsalasagne

Tee lasagne hieman toisin: keitä tomaattikastike aurinkokuivatuista tomaateista ja pyöräytä toiseksi kastikkeeksi maitorahkalla mehevöitetty kurpitsasose.

Ainekset

8 annosta
Kurpitsakastike
1 1 kg hokkaidokurpitsaa
2 1 l vettä
3 1 prk (250 g) maitorahkaa
4 1 pussi (175 g) juustoraastetta
5 2 tl oreganoa
6 1 tl suolaa
7 0,25 (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Nopea tomaattikastike
1 1 paketti (400 g) jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) Härkistä
2 4 kevätsipulinvartta
3 1 rkl rypsiöljyä
4 1 prk (285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
5 3 dl vettä
6 1 ruukku basilikaa
7 1 tl suolaa
Lisäksi
1 1 rkl rypsiöljyä
2 16 täysjyvälasagnelevyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 222 g
Proteiinia 23 g 181 g
Rasvaa 21 g 169 g
Kuitua 5 g 39 g
Energiaa kJ 1 647 13175
Energiaa kcal 394 3149

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  • Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.
  • Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta.
  • Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Kasaa lasagne valmiiksi vuokaan, säilytä jääkaapissa ja kypsennä seuraavana päivänä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5