Kurpitsa-viikunapiiras

24.8.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kurpitsa-viikunapiiras

Syyspiiraan murea gluteeniton pohja syntyy mantelista ja tattarista.

Ainekset

9 annosta
Pohja
1 2,5 dl gluteenitonta jauhoa
2 2 dl mantelijauhetta
3 1 dl tattarijauhoja
4 1 dl margariinia + 1 rkl voiteluun
5 2 kananmunaa
6 0,5 tl suolaa
Täyte
1 500 g kurpitsaa
2 2 valkosipulinkynttä
3 0,5 purjoa
4 4 viikunaa
5 1 paketti (250 g) mascarponejuustoa
6 1 dl maitoa
7 3 kananmunaa
8 1 tl kuivattua timjamia
9 1 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 222 g
Proteiinia 15 g 133 g
Rasvaa 35 g 312 g
Kuitua 4 g 39 g
Energiaa kJ 1 962 17659
Energiaa kcal 469 4220

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa jauhot ja pehmeä margariini tehosekoittimeen ja sekoita murumaiseksi. Lisää 2 kananmunaa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja suikaloi purjo. Levitä kasvikset piirakkapohjalle. Lohko viikunat 4 osaan ja asettele täytteen päälle.

Ota ½ dl mascarponea sivuun. Sekoita kulhossa loppu juusto, maito, 3 munaa ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Laita ½ dl mascarponea nokareina pinnalle. Paista 40–50 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5