Kurpitsa-kuskussalaatti

9.9.2018
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kurpitsa-kuskussalaatti

Tee salaatti ja kastike valmiiksi edellispäivänä ja nappaa mukaan töihin. Purkillisesta riittää työkavereillekin.

Ainekset

4 annosta
1 1 myskikurpitsa
2 2 punasipulia
3 1 paprika
4 1 prk (290 g) kikherneitä
5 1 valkosipulinkynsi
6 1 rkl oliiviöljyä
7 0,5 tl savupaprikajauhetta
8 0,5 tl suolaa
Kastike
1 0,5 dl appelsiinin mehu
2 3 rkl oliiviöljyä
3 1 rkl valkoviinietikkaa
4 1 tl suolaa
5 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 2 dl kuskusia
2 0,5 ruukku persiljaa
3 2 rkl kurpitsansiemeniä
4 2 rkl kuivattuja karpaloita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 55 g 220 g
Proteiinia 14 g 56 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 11 g 44 g
Energiaa kJ 1 906 7623
Energiaa kcal 456 1822

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja lohko sipulit. Paloittele paprika. Huuhtele kikherneet siivilässä.
  • Kuori ja silppua valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja mausteet sekä kasvikset ja kikherneet, sekoita. Levitä leivinpaperille pellille. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Anna jäähtyä.
  • Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua persilja.
  • Tee kastike. Purista appelsiinin mehu. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  • Kokoa salaatti kerroksittain astiaan.
  • Kaada kastike päälle. Anna salaatin maustua 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Salaatti sopii myös broilerin lisukkeeksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille