Kurpitsa-juustokakku

26.9.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kurpitsa-juustokakku

Kurpitsa sopii myös makeisiin herkkuihin.

Ainekset

8 annosta
Pohja
1 100 g digestivekeksejä
2 50 g sulatettua voita
Täyte
1 400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1,2 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 3 munaa
5 0,5 myskikurpitsaa
6 1 tl raastettua sitruunan kuorta
7 2 rkl sitruunamehua
8 1 tl kanelia
9 1 tl inkivääriä
10 0,5 tl kardemummaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 192 g
Proteiinia 6 g 46 g
Rasvaa 20 g 160 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 262 10094
Energiaa kcal 302 2413

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta. Ota täytettä varten 2 dl sosetta. Valmista pohja. Murskaa keksit, sekoita joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen (20–22 cm) kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Vatkaa juusto sähkövatkaimella, lisää muut aineet. Kaada seos pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku paistamisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5