Kurkku-katkarapurullat

26.6.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kurkku-katkarapurullat

Täytetyt norirullat ovat sushin sukulaisia, mutta valmistuvat nopeammin, sillä ne eivät sisällä riisiä. Viipaloi kurkut ja retiisit superohuiksi, niin rullaaminen onnistuu helposti.

Ainekset

4 kappaletta
1 2 avomaankurkkua
2 150 g retiisejä
3 1 avokado
4 0,5 limen mehu
5 1 pussi (180 g) katkarapuja (pakaste)
6 1 paketti (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
7 1 - 2 tl wasabia
8 0,5 dl seesaminsiemeniä
9 4 norilevyjä
10 1 ruukku korianteria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 12 g 49 g
Rasvaa 26 g 105 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 274 5097
Energiaa kcal 304 1218

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kurkut ja retiisit erittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi avokado. Purista limen mehua avokadolle.

Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla ja hienonna niitä hieman. Yhdistä katkaravut, tuorejuusto ja wasabi kulhossa.

Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti.

Laita norilevy leikkuulaudalle sushimaton päälle, levitä levylle noin 2 rkl katkaraputahnaa. Laita päälle tasainen kerros kurkkua ja retiisiä. Asettele levyn alaosaan ¼ avokadosiivuista, korianterista ja siemenistä. Kääri levy varovasti rullalle. Tee loput rullat. Viilennä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Leikkaa rullista noin2–3 cm:n kokoisia paloja. Tarjoile heti.

Vinkki: Mikäli sinulla ei ole sushimattoa, voit käyttää rullauksessa apuna kelmua.

 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5