Kuorrutettu sipulikeitto

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuorrutettu sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto on helppo klassikko, joka maistuu alkukeittona ja kevyenä ateriana. Patonkiviipaleet ja juustoraaste viimeistelevät keiton. Kuorruta keitto uunissa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g sipulia
2 4 valkosipulinkynttä
3 50 g voita
4 1 rkl öljyä
5 1 tl sokeria
6 1 l vettä
7 2 dl valkoviiniä
8 2 kasvisliemikuutiota
9 1 tl timjamia
10 0,5 - 1 tl suolaa
11 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Päälle
1 4 - 8 patonkiviipaletta
2 1 - 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 38 g
Proteiinia 9 g 35 g
Rasvaa 22 g 88 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 269 5075
Energiaa kcal 303 1213

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Helpot & nopeat, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.

Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.

Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5