Kuorrutettu omenapiirakka

6.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuorrutettu omenapiirakka

Helppo, nopea ja mehevä omenapiirakka saa päälleen porkkanakakusta tutun kuorrutteen.

Ainekset

25 palaa
Taikina
1 1,5 dl sulatettua voita
2 2,5 dl sokeria
3 4,5 dl piimää
4 7,5 dl vehnäjauhoja
5 2 tl soodaa
6 2 tl kanelia
7 0,5 tl kardemummaa
8 1 tl inkiväärijauhetta
9 2 tl vaniljasokeria
10 3 omenaa
Päälle
1 400 g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
2 0,75 dl tomusokeria
3 0,5 sitruunan mehu
Koristeluun
1 1 dl kuivattuja karpaloita
2 1 dl rouhittua pähkinää (cashew ja saksanpähkinä)
3 ripaus kanelia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 718 g
Proteiinia 4 g 90 g
Rasvaa 12 g 293 g
Kuitua 2 g 44 g
Energiaa kJ 994 24838
Energiaa kcal 237 5936

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. Raasta omenat karkealla terällä joukkoon, sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.
Anna pohjan jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä tuorejuusto piirakan päälle. Ripottele pintaan karpaloita, rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.

Teksti:
Kuvat: Sami Repo
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5