Kuorrutettu lihamureke

11.10.2018
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuorrutettu lihamureke

Sipulikeitolla maustettu, tomaateilla ja juustolla kruunattu mureke on helppo valmistaa.

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (63 g) sipulikeittoaineksia
2 0,5 dl korppujauhoja
3 1 prk (2 dl) kermaviiliä
4 1 kananmuna
5 1 tl paprikajauhetta
6 1 tl yrttimausteseosta
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria
8 400 g jauhelihaa
9 1 tl rypsiöljyä
Kuorrutus:
1 4 tomaattia
2 1 dl hienonnettua basilikaa
3 2 dl emmentaljuustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 34 g 134 g
Rasvaa 38 g 154 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 2 253 9012
Energiaa kcal 538 2154

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kermaviili. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Vaivaa tasaiseksi.
  • Öljyä uunivuoka. Leikkaa yksi tomaatti viipaleiksi, loput lohkoiksi. Silppua basilika.
  • Muotoile mureke kostutetuin käsin vuokaan. Asettele tomaattiviipaleet pinnalle ja levitä basilikasilppu päälle. Laita loput tomaatit vuokaan murekkeen vierelle. Kypsennä ensin noin 15 minuuttia, levitä sitten juustoraaste pinnalle ja kypsennä edelleen 20 minuuttia.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5