Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuorrutettu kukkakaali

timer-icon45 min
Fork and knife
6 Annosta
Kokonainen, juustokastikkeella kuorrutettu kukkakaali on vastustamaton kasvisherkku! Keitä kukkakaali ensin puolikypsäksi ja valuta sen päälle sitten samettisen pehmeä valkokastike, joka saa makunsa juustosta. Nauti juustoinen kukkakaali sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.

Ainekset

500 g
(1 kpl) kukkakaalia

Juustokastike

2 rkl
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 1/2 dl
maitoa (tai kukkakaalin keitinlientä)
1 kpl
kananmunan keltuainen
150 g
(1 ps) juustoraastetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kukkakaali ja poista tarvittaessa pala kantaa sekä uloimpia lehtiä. Keitä kaalia vedessä noin 10 minuuttia, tai kunnes se on puolikypsä. Kokeile kypsyyttä kapealla terävällä veitsellä.

500 g
(1 kpl) kukkakaalia
2

Sulata kastiketta varten rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon hieman kukkakaalin keitinvettä.

2 rkl
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 1/2 dl
maitoa (tai kukkakaalin keitinlientä)
3

Säästä noin 1/2 dl juustoraastetta kuorruttamiseen. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita siihen keltuainen, loppu juustoraaste sekä mausteet.

150 g
(1 ps) juustoraastetta
1 kpl
kananmunan keltuainen
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
4

Nosta kukkakaali siivilään valumaan. Kun kukkakaali on kuivahtanut, siirrä se voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike kukkakaalin päälle ja vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Gratinoi kukkakaalia 225-asteisessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman ruskistunut.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.7.2005
|
Muokattu: 25.7.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

777

11,0 g

5,2 g

8,3 g

4,5 g

2,0 g

11,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli