Kuorrutettu kukkakaali

25.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuorrutettu kukkakaali

Ainekset

1 1 (500g) kukkakaali
2 vettä
3 suolaa
Kastike
1 2 rkl margariinia
2 3 rkl vehnäjauhoja
3 3 - 4 dl maitoa tai osa kukkakaalin keitinlientä
4 1 keltuainen
5 1 dl juustoraastetta
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl jauhettua valkopippuria
Päälle
1 4 rkl juustoraastetta
Lisäksi
1 3 - 4 viipaletta paahdettua pekonia pieninä kuutioina
2 tai
3 paahdettuja leipäkuutioita
4 tai
5 sienimuhennosta
6 tai
7 kuorrutusjuustoksi sinihomejuustoa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 46 g
Proteiinia 59 g
Rasvaa 86 g
Kuitua 13 g
Energiaa kJ 5002
Energiaa kcal 1196

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaihe 1.

Huuhtele kukkakaali ja poista terävällä veitsellä siitä kova kanta kovertaen. Nosta kokonainen kukkakaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kukkakaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä.

Vaihe 2.

Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon.

Vaihe 3.

Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vaihe 4.

Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5