Kuorrutettu kalkkunanfilee ja appelsiinikastike

22.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuorrutettu kalkkunanfilee ja appelsiinikastike

Ainekset

6 annosta
1 1 kalkkunan fileerulla (1,2 kg)
2 2 rkl sinappia
Pistaasikuorrutus
1 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 4 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä
3 1 valkosipulinkynsi
4 3 rkl hienonnettua persiljaa
5 2 rkl öljyä
Appelsiinikastike
1 2 dl kanalientä
2 2 dl appelsiinimehua
3 0,5 dl kermaa
4 1 rkl sinappia
5 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 68 g
Proteiinia 54 g 325 g
Rasvaa 16 g 99 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 731 10386
Energiaa kcal 414 2482

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta kalkkunanfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Nosta se uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä ensin 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 75-astetta. Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetki. Poista paistoverkko. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen muutama minuutti.

Valmista kuorrutus. Poista leipäviipaleista reunat ja pilko pieniksi paloiksi. Aja kaikki kuorrutteen ainekset teholeikkurissa tasaiseksi ja lisää öljyä niin, että saat seoksesta rouheisen massan. Levitä fileen pinnalle sinappia ja painele päälle kuorruteseos. Kuorruta hetki kuumien grillivastusten alla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: appelsiini kalkkuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5