Kuohkea kuhakeitto

16.11.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuohkea kuhakeitto

Kuhakeiton juhlaversiossa kasvikset soseutetaan valkoviiniliemeen, keitto pehmennetään kermavaahdolla ja paistettu kuha nostetaan valmiin keiton pinnalle.

Ainekset

4 annosta
1 300 g pakastekuhafileitä
2 1 - 2 rkl voita
3 0,5 tl suolaa
Liemi
1 300 g (5-6) puikulaperunaa
2 100 g juuriselleriä
3 1 purjon vaalea osa
4 1 sipuli
5 1 rkl voita
6 7 dl vettä
7 2 dl kuivaa valkoviiniä
8 2 kalaliemikuutiota
9 1 rkl sitruunamehua
10 0,5 - 1 tl suolaa
11 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria
12 1 dl kuohukermaa
13 1 - 2 rkl tilliä silputtuna
14 1 - 2 rkl ruohosipulia silputtuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 61 g
Proteiinia 16 g 62 g
Rasvaa 19 g 75 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 366 5465
Energiaa kcal 326 1306

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota kuhafileet jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Vaahdota kerma pehmeäksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.

Vinkki
Murustele kuhakeiton pinnalle paahdettua ruisleipää. Jos valmistat koko itsenäisyyspäivän juhlamenun, murusta rapeiden reikäleipien sisäpalat keiton pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5