Kuohkea kinkkuomeletti

15.3.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuohkea kinkkuomeletti

Kuohkean ranskalaisen munakkaan salaisuus on vaahdotetut valkuaiset. Nauti omeletti vastapaistettuna.

Ainekset

1 annos
1 1 viipale savukinkkua
2 2 - 3 rkl emmentaljuusto-raastetta
3 2 kananmunaa
4 ripaus suolaa
5 ripaus mustapippuria
6 1 rkl vettä
7 1 tl margariinia tai voita
8 1 rkl silputtua ruohosipulia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 0 g
Proteiinia 20 g
Rasvaa 21 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 1113
Energiaa kcal 266

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Lounas
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Suikaloi kinkku. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja vesi keskenään, lisää mausteet.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti keltuaisten joukkoon.
  3. Sulata rasva pienellä, pinnoitetulla pannulla. Kaada munakasseos pannulle ja anna sen hyytyä miedolla lämmöllä. Voit laittaa pannun päälle hetkeksi kannen.
  4. Lisää kinkku ja juustoraaste lähes hyytyneen munakkaan päälle. Irrottele munakasta pannusta lastalla, valuta munakkaan toinen puoli lautaselle ja kiepsauta toinen puoli päälle.
Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5