Kuningatarpiirakka

21.7.2015
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuningatarpiirakka

Leivo marjapiirakka rahkavoitaikinasta. Kauli taikina tomusokeria apuna käyttäen. Peitä piirakan kansi paistamisen loppupuolella kaksinkertaisella leivinpaperilla. Marjapiirakka maistuu jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ainekset

10 annosta
Rahkavoitaikina
1 250 g voita
2 4 dl vehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 250 g maitorahkaa
Kaulimiseen
1 tomusokeria
Täyte
1 1 l marjoja (mustikoita, vadelmia, herukoita)
2 2 rkl perunajauhoja
3 1 dl hillosokeria
Voiteluun
1 1 muna + tilkka vettä
2 sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 347 g
Proteiinia 6 g 65 g
Rasvaa 22 g 217 g
Kuitua 3 g 28 g
Energiaa kJ 1 520 15197
Energiaa kcal 363 3632

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kauli 2/3 taikinasta pyöreäksi levyksi (halk. n. 28 cm). Käytä kaulimisessa apuna tomusokeria. Nosta levy kaulimella irtopohjaiseen, korkeareunaiseen piirakkavuokaan.(halk. 24 cm).  Painele taikina vuokaan ja reunoille. Pistele haarukalla.

Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta kansi piirakalle. Nosta se täytteen päälle, käännä reunat kannen päälle ja nipistä kiinni haarukalla. Pistele kansi ja voitele munalla. Ripottele pinnalle vähän sokeria.

Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia. Peitä piirakan kansi paistamisen loppupuolella kaksinkertaisella leivinpaperilla. Tarjoa piirakka jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5