Kuminaiset perunaleivät

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuminaiset perunaleivät

Ainekset

2 kappaletta
1 1,5 dl perunasosehiutaleita
2 2,5 dl vettä
3 2,5 dl maitoa
4 1 (50 g) hiivaa
5 2 tl suolaa
6 2 - 3 tl kuminoita hienonnettuna
7 4 dl ruissihtijauhoja
8 4 - 5 dl vehnäjauhoja
9 2 rkl öljyä
10 voiteluun: munaa
11 Päälle: kuminoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 212 g 423 g
Proteiinia 34 g 69 g
Rasvaa 21 g 42 g
Kuitua 20 g 41 g
Energiaa kJ 4 983 9966
Energiaa kcal 1 191 2382

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen perunasosehiutaleet. Nosta kattila levyltä ja hauduta hetki. Sekoita joukkoon kylmä maito. Murenna sekaan hiiva, kun seos on kädenlämpöistä. Sekoita kunnes hiiva liukenee.Lisää mausteet, vähitellen jauhot ja lopuksi rasva. Alusta taikina sileäksi ja kulhon reunoista irtoavaksi. Kohota se leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa kahtia tai kolmeen osaan sen mukaan, miten monta leipää haluat ja kuinka monta pitkää vuokaa sinulla on. Pyöritä taikina paksuksi pötköksi ja jaa voideltuihin vuokiin. Kohota taikinat taas leivinliinan alla.Pistele leivät tikulla tai haarukalla ja voitele munalla. Ripottele päälle kuminoita ja kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: leipä peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5