Kultainen kranssi

21.11.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kultainen kranssi

Ainekset

1 kappale
1 100 g margariinia
2 2,5 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 1 pussi (0,5 g) sahramia
5 3 rkl haaleaa vettä
6 1 tl kardemummaa
7 0,25 tl suolaa
8 1 dl sokeria
9 1 muna
10 8 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 1 dl appelsiinimarmeladia
2 150 g mantelimassaa
3 1 dl rusinoita
4 ripaus kanelia
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 626 g
Proteiinia 99 g
Rasvaa 97 g
Kuitua 29 g
Energiaa kJ 15965
Energiaa kcal 3816

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva ja sahrami haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi.Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi, ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.Levitä levyille appelsiinimarmeladi. Raasta päälle mantelimassa ja ripottele pinnalle rusinat. Kääri levy tiukalle rullalle ja taivuta pötkö renkaaksi. Työnnä toinen pää toisen sisään ja painele sauma kiinni.Siirrä rengas leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä syviä viiltoja. Vedä viipaleet hiukan erilleen toisistaan ja käännä ne sivuttain niin, että leikkuupinnat näkyvät. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5