Kulhosushi

5.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kulhosushi

Sushi maistuu myös kulhoon tehtynä. Valmista sushikulho helposti! Tarjoa lisäksi soijakastiketta ja wasabitahnaa, koristele annokset nori-merileväsuikaleilla.

Ainekset

2 annosta
Sushiriisi
1 2 dl sushiriisi
2 2,5 dl vettä
3 1 rkl riisiviinietikkaa
4 1 tl sokeria
5 0,5 tl suolaa
Maustettu lohi
1 250 g tuoretta lohta
2 2 rkl japanilaista soijakastiketta
3 1 rkl riisiviinaetikkaa
4 2 tl wasabitahnaa
5 1 tl seesamiöljyä
6 0,5 tl sambal oelek -chilitahnaa
7 pala raastettua, tuoretta inkivääriä
Lisäksi
1 1 avokado
2 pala kurkkua
3 1 iso porkkana
4 2 rkl seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 72 g 145 g
Proteiinia 34 g 68 g
Rasvaa 36 g 72 g
Kuitua 8 g 17 g
Energiaa kJ 3 170 6340
Energiaa kcal 758 1515

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Siirrä valutettu riisi kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.

 

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Ota riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla 5 minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.

 

Poista lohipalasta nahka ja ruodot. Leikkaa lohi sentin kokoisiksi kuutioiksi. Pikapaista lohipaloihin pannulla kaunis väri. Sekoita kulhossa loput marinadin ainekset ja siirrä lämpimät lohet liemeen maustumaan.

 

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa viipaleiksi kurkun kanssa. Kuori ja leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Nostele kulhoon riisiä, kasviksia ja lohta. Valuta päälle hieman marinadilientä. Koristele seesaminsiemenillä.

 

Vinkki: Laita tarjolle lisäkkeeksi kulhoihin soijakastiketta ja wasabitahnaa. Annosten koristeluun sopii myös ohuiksi suikaloitu nori-merilevä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5