Kukkoa viinissä

20.2.2015
16 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka, jota on helppo valmistaa itsekin. Katso ohje! Voit käyttää valintasi mukaan puna- tai valkoviiniä.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg broilerin koipi-reisipaloja
2 1 dl vehnäjauhoja
3 1 tl suolaa
4 0,5 tl mustapippuria
5 3 rkl öljyä
6 1 rasia tuoreita herkkusieniä
7 120 g pekonia
8 3 valkosipulinkynttä
9 4 pientä sipulia
10 4 dl puna- tai valkoviiniä
11 2 dl paseerattua tomaattia
12 1 dl vettä
13 1 kanaliemikuutio
14 1 laakerinlehti
15 2 rkl timjamia
16 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 64 g
Proteiinia 44 g 261 g
Rasvaa 53 g 316 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 3 052 18315
Energiaa kcal 730 4377

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja puolita isot sienet. Silppua pekoni. Kuori ja puolita sipulit. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broileripalat seoksessa.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5