Kukkakaalipeltipizza

28.6.2016
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaalipeltipizza

Kukkakaalipohjainen pizza on loistava piknikruoka, koska se maistuu hyvältä myös jäähtyneenä. Mozzarellan sijasta voit käyttää täytteeseen juustoraastetta.

Ainekset

6 annosta
1 2 kukkakaalia (n. 900 g)
2 2 rkl oliiviöljyä
3 0,5 tl suolaa
4 3 kananmunaa
5 2 dl parmesaanijuustoraastetta
Päälle
1 2 dl tomaattimurskaa
2 3 rkl tomaattipyreetä
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 tl oreganoa
5 225 g (1 pkt) mozzarellajuustoa
6 2 - 3 tomaattia
7 0,5 tl mustapippuria
8 basilikan lehtiä
9 rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 102 g
Proteiinia 21 g 125 g
Rasvaa 21 g 127 g
Kuitua 6 g 33 g
Energiaa kJ 1 446 8677
Energiaa kcal 346 2074

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Piknik
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Rouhi kukkakaali hienoksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista rouhetta paistinpannulla kahdessa erässä noin 3 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää suola, munat ja parmesaaniraaste.
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele kukkakaaliseos ohueksi kerrokseksi paperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mausta tomaattimurska tomaattipyreellä, murskatulla valkosipulilla ja oreganolla. Levitä seos pohjan päälle. Lisää pinnalle viipaloidut tomaatit ja mozzarella. Mausta mustapippurilla. Kypsennä pizzaa vielä noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle basilikaa ja rucolaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kukkakaali pitsa pizza
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5