Kukkakaalikeitto ja tilliöljy

27.3.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaalikeitto ja tilliöljy

Valkosipulinen kukkakaalikeitto saa pehmeyttä ranskankermasta ja terää tilliöljystä.

Ainekset

4 annosta
1 1 (700 g) kukkakaali
2 1 peruna
3 4 valkosipulinkynttä
4 1,5 l vettä
5 2 kanaliemikuutiota
6 2 - 3 rkl ranskankermaa
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) jauhettua valkopippuria
Tilliöljy
1 1 valkosipulinkynsi
2 1 ruukku tilliä
3 0,5 dl persiljaa varsineen
4 1 dl oliiviöljyä
5 1 rkl pinjansiemeniä
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 29 g
Proteiinia 5 g 19 g
Rasvaa 29 g 115 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 280 5122
Energiaa kcal 306 1224

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Poista kukkakaalin lehdet ja kanta. Huuhtele kukkakaali. Paloittele kukinnot ja kuutioi varsi. Kuori ja puolita peruna. Kuori valkosipulinkynnet.

Keitä kasvikset kanaliemessä pehmeiksi, noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Kaada kasvikset ja ½ l lientä takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä. Anna keiton hautua alhaisella lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Annostele kulhoihin ja kiepauta päälle 1–2 rkl tilliöljyä.

Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavamman, lisää siihen koko purkki (150 g) ranskankermaa.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5