Kukkakaalia risoton tapaan

21.8.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaalia risoton tapaan

Kukkakaalistakin voi valmistaa risottoa! Kerma ja parmesaani tuovat makua ja pehmeyttä kukkakaalirisottoon. Koristele risotto lopuksi tuoreilla yrteillä ja pähkinärouheella. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 1 iso kukkakaali
2 1 pieni sipuli
3 1 rkl oliiviöljyä
4 1 rkl voita
5 0,5 dl kermaa
6 4 rkl raastettua parmesaania
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl mustapippuria
9 basilikaa ja rucolaa
10 rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 25 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 14 g 55 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 729 2915
Energiaa kcal 174 697

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Rouhi kukkakaali karkeaksi silpuksi joko monitoimikoneessa tai veitsellä hakkaamalla. Silppua sipuli. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää kukkakaalirouhe. Paista sekoitellen kunnes kukkakaali pehmenee hieman, mutta on vielä napakkaa.

Lisää kerma ja parmesaani sekä mausteet. Kuumenna. Lisää pinnalle basilikan ja rucolan lehtiä sekä pähkinä- tai mantelirouhetta. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5