Kukkakaali-valkosipulikeitto

19.9.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali-valkosipulikeitto

Ainekset

4 annosta
1 4 valkosipulinkynttä
2 1 sipuli
3 2 rkl öljyä
4 1 kg kukkakaalia
5 1 kasvisliemikuutio
6 6 dl vettä
7 1 tl timjamia
8 100 g maustamatonta tuorejuustoa
9 2 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 7 g 27 g
Rasvaa 33 g 133 g
Kuitua 6 g 25 g
Energiaa kJ 1 514 6056
Energiaa kcal 362 1447

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynttä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.

Kiehauta vesi, lisää kukkakaalit, liemikuutio ja timjami. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaali on täysin kypsää. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma ja keitä muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5