Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-vadelmasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapea kukkakaali maistuu mainiolta raakanakin. Erityisen rapsakkaa kukkakaalista tulee, kun panet nuput joksikin aikaa jääveteen ennen salaatin tekoa.

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali
3 rkl
Persiljasilppua
1/2 dl
Manteleita
1 dl
Vadelmia

Kastike

1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhdo ja jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Rouhi mantelit. Silppua persilja. Sekoita salaattiainekset vadelmia lukuun ottamatta kulhossa keskenään. Valmista kastike ja lisää salaattiin. Anna maustua jonkin aikaa. Lisää vadelmat salaatin pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

143

599

11,5 g

0,8 g

3,5 g

3,3 g

3,8 g

4,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli