Kukkakaali-purjokeitto

20.7.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali-purjokeitto

Ainekset

2 annosta
1 1 (400 g) kukkakaali
2 pala purjon vaaleaa osaa
3 ripaus murskattua valkosipulinkynttä
4 1 rkl rypsiöljyä
5 1 rkl margariinia
6 4 dl kasvislientä
7 100 g sulatejuustoa
8 0,5 tl kirveliä
9 0,5 tl suolaa
10 hienonnettua ruohosipulia pinnalle

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 15 g
Proteiinia 11 g 22 g
Rasvaa 30 g 60 g
Kuitua 6 g 11 g
Energiaa kJ 1 431 2862
Energiaa kcal 342 684

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista kukkakaalista kanta ja pilko pieniksi paloiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.Kuullota purjoa, valkosipulia ja kukkakaalipaloja kattilassa öljy-margariiniseoksessa. Lisää joukkoon kasvisliemi ja keitä kannen alla, kunnes kukkakaali on kypsää.Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet. Kuumenna keitto ja saksi pinnalle ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto kukkakaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5