Kukkakaali-pekonisalaatti

25.6.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali-pekonisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 kukkakaali
2 1 paketti (140 g) fileepekonia
3 1 ruukku jääsalaattia
4 0,5 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Sitruunavinegretti
1 2 rkl sitruunamehua
2 0,5 dl oliiviöljyä
3 1 tl juoksevaa hunajaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
5 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 12 g 50 g
Rasvaa 24 g 98 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 1 261 5043
Energiaa kcal 301 1205

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Höyrytä kukkakaali lähes kypsäksi ja pidä lämpimänä kannen alla. Silppua pekoni ja ruskista se pannussa omassa rasvassaan. Huuhtele salaatti tarvittaessa. Annostele vadille salaattia ja höyrytettyä kukkakaalia. Ripottele päälle rapea pekoni ja paahdetut auringonkukansiemenet. Yhdistä vinegretin ainekset ja valuta se salaatin päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5