Kukkakaali-pekonikeitto

24.6.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali-pekonikeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 iso kukkakaali
2 2 perunaa
3 8 dl vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
4 1 tl jauhettua currya
5 2,5 dl maustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista)
Pekoni-persiljasilppu
1 1 paketti (170 g) pekonia
2 0,5 dl silputtua persiljaa
3 ripaus jauhettua paprikaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 55 g
Proteiinia 13 g 51 g
Rasvaa 24 g 97 g
Kuitua 6 g 25 g
Energiaa kJ 1 358 5433
Energiaa kcal 324 1298

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kukkakaali, poista kanta ja leikkaa kaali pienemmiksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kukkakaali, perunat ja curry. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Anna vielä kiehahtaa.Kuutoi pekoni pieneksi. Kuumenna pannu ja paista pekonisilppu omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Siirrä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Talouspaperi imee pekonista ylimääräisen rasvan pois. Mausta pekonisilppu persiljalla, paprikalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto pekonisilpun kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kukkakaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5