Kukkakaali ja savukinkkukastike

23.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
1 1 iso kukkakaali
2 vettä, suolaa
Savukinkkukastike:
1 150 - 200 g savustettua siansivua tai savukinkkua
2 1 rkl öljyä tai margariinia tarvittaessa
3 1 pieni sipuli
4 3 rkl vehnäjauhoja
5 5 dl maitoa tai kukkakaalin keitinvettä
6 0,25 tl paprikaa ja valkopippuria
7 kermaa halutessasi
Lisäksi:
1 1 kesäkurpitsa
2 2 rkl öljyä
3 2 - 3 valkosipulinkynttä
4 suolaa, mustapippuria ja basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 77 g
Proteiinia 16 g 63 g
Rasvaa 16 g 62 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 1 182 4726
Energiaa kcal 282 1130

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kukkakaali vähässä vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Kaada vesi mittakannuun ja höyrytä kaali kuivaksi.Suikaloi savukinkku kattilaan. Lisää öljy, silputtu sipuli ja vähitellen jauhot. Sekoita ruskistamatta ja lisää edelleen sekoittaen kaalin keitinvesi, mausteet ja kerma, jos käytät sitä. Keitä kastiketta viisi minuuttia ja tarjoa kukkakaalin lisänä.Kuutioi kesäkurpitsa paistinpannuun kuumaan öljyyn ja ruskista nopeasti sekoittaen 1-2 minuuttia. Mausta.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5